MENÜ

PILISSAJT a Buckasajtházban

1 napos sajtkészítő tanfolyamok

 

Egy NAP a Sajtházban                     

A nap járása: 

DÉLELŐTT:

Megérkezés után, tej- és sajtkóstoló, egyéni meglátásokkal,  sok-sok elméleti kérdéssel, melynek eredményeképpen az elején minden kuszának és bonyolultnak tűnik, aztán szépen elkezdenek kibontódni a szálak. 

Érett gomolyából mindenki meggyúrja saját Parenyica sajtját.                

Majd minden résztvevő készít magának egy gomolyasajtot, amely számtalan sajt elkészési módjához hasonlít. Kapott gomolyasajtunk érlelés után már önmagában is finom, vagy különböző fűszerezésekkel  pikánsabbá tehető, illetve a tanultak alapján otthon meggyúrhatjuk belőle a parenyica sajtot. 

                 KÖZÖS EBÉD -  Grillsajt salátaágyon vagy más sajtos finomság

DÉLUTÁN

-           befejező sajtkészítő folyamatok 

Közben, és utána - a kiosztott jegyzetek szerint - részletesen átvesszük a sajtgyártási folyamatokat. 

Mindenki a saját maga által elkészített, jól sikerült sajtjával, és annak elkészítésére való képességével búcsúzik, ugyanakkor kizökkenve a hétköznapokból  "újjászületve", megy haza. Résztvevőink azt mondják, hogy a Buckasajtházban "kicsit megállt az idő".

Mindenki hazaviszi sajtát: 1 parenyicát  (20 dkg),  gomolyasajtot formában (40 dkg).

+Ajándék: 100 liter tej feldolgozásához elegendő oltó, és Kalciumclorid.

 

Ha marad egy kis kirándulókedv, érdemes sétálni egyet a tóparton és fölmenni a pilisszántói Boldogasszony Kápolnához.

 

A tanfolyam ára: 8500  Ft/fő, mely tartalmazza az alapanyagot, (tej, oltó) jegyzetek, recept) a reggelit(sajtkóstoló) és az ebédet

időpontok: lásd időpontok, jelentkezés fülnél

.

Szerettel várjuk az érdeklődők jelentkezését mailen, telefonon!

Haladóknak, vagy otthon kísérletezőknek egyéni gyakorlat, megbeszélés is lehetséges!

Aki egy tanfolyamunkon részt vett, legközelebb (ismétlésre, gyakorlásra, továbbtanulásra)  tejárban várjuk szeretettel!

 

 

Asztali nézet